• TRAX!

• 1
  • 2
  • 3
  • 4

advert

Starten met TRAX

Meld jezelf aan

Maak een inlog account aan voor de TRAX-website. Geef je gebruikersnaam, emailadres en wachtwoord op. Je krijgt vervolgens een bevestigingsmailtje met een link. Volg die link en je inschrijving is klaar. Log nu in om verder te gaan.

Start je eerste project

Ga naar 'mijn projecten'  in het 'Mijn Trax'-menu en klik aan de rechterkant op de menuoptie 'Nieuw project'. Type in het veld 'projectnaam' een naam en een beschrijving. Je kunt dit later nog wijzigen. Klik vervolgens op de knop 'Opslaan'.

Nadat je hebt opgeslagen, kom je terecht in de lijst - waar nu nog alleen je eerste project staat. Achter je project zie je vier iconen. Het eerste is een potloodje. Klik hier op om naar de TRAX-editor te gaan.

Ontwerp je modelbaan

In de trax-editor moeten we nu een railsbibliotheek selecteren. Klik op de 'Rails'-tab. In de groep 'Bibliotheken' vind je rechts een potlood-icon. Klik hierop om de lijst met beschikbare bibliotheken op te roepen. In deze lijst klik je de bibliotheken aan die je wil gebruiken in dit project. Tenslotte klik je op de 'ok' knop onderaan de lijst.

In de TRAX-editor zie je aan de linker kant het railsmenu met de rails uit de geselecteerde bibliotheek. Klik in het railsmenu op een stuk rails. Een rode kader geeft aan dat dit nu de geselecteerde rails is. Dubbelklik vervolgens ergens op het raster. Het railstuk dat je hhebt geslecteerd wordt nu gekozen. Aan beide uiteinden zit een bolletje: een blauw en een rood bolletje. Het rode bolletje is nu het geselecteerde uiteinde. Dubbelklik er op en er wordt opnieuw een railstuk aangesloten. Met deze bolletjes kun je de rails verslepen en door twee bolletjes van verschillende baandelen op elkaar te leggen maak je de baandelen aan elkaar vast -TRAX zorgt voor het verschuiven en draaien.

Uiteraard is er nog veel meer mogelijk maar je hebt nu de basis alvast te pakken. In de menubalk vind je een help-knop. Klik hier op om meer te lezen over de vele mogelijkheden van TRAX.

Als je meer visueel ingesteld bent, helpt deze video je om een begin te maken:

Over Ngongo-B

Ngongo-B is een Nederlands bedrijf, gevestigd in Amsterdam. De eigenaar is Fedor van Eldijk.

Lees onze privacyverklaring en gebruiksvoorwaarden: Privacy and terms

Neem contact met ons op

www.traxeditor.com

Erich Salomonstraat 619

1087JA Amsterdam

The Netherlands

www.facebook.com/TRAXEditor

twitter.com/Trax_Planning

plus.google.com/collection/U6_CgB

www.youtube.com/c/Traxeditor