• TRAX!

 • TRAX!

 • TRAX!

 • TRAX!

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

advert

3.3 Modulen

Modules are segments of a model railroad that can be put together to make one large model railroad. What makes them special is that they have a standardized properties that allows for the module be connected to a module using the same standards. World wide there are numerous different standards. Well known standards are from NMRA, FREMO, TTrack and NTrack.

TRAX ondersteunt modules als onafhankelijke onderdelen van een baanplan. Je kunt kiezen uit bekende modulestandaarden. Modulen kunnen onafhankelijke van elkaar worden verplaatst, stel uit de modulen je baan samen.

Een module maken

 1. Ga naar de tab 'Kamer';
 2. Zie daar de module groep;
 3. Kies de gewenste module standaard van de dropdownlijst;
 4. Klik op de 'plus' knop om de nieuwe module te maken.

Werken met je module

Nu heb je een module zoals deze:

module empty

Zoals je ziet is dit een tafel, maar met een klein verschil. Aan beide kanten zie je dat de lijnen dikker zijn en er staan drie bolletjes aan elke kant. Dit noemen we het profiel. Een profiel is een gestandaardiseerde aansluiting voor andere modulen met hetzelfde profiel. De drie bolletjes is waar de rails begint en eindigt. De bolletjes werken hetzelfde als de bolletjes aan open railseinden, met een verschil: je kunt ze niet verslepen.

Bij kleinere schalen, zullen de bolletjes vaak erg dicht bij elkaar liggen, wat het lastiger maakt om je rails aan te sluiten op een specifiek bolletje. Door in te zoomen kun je het jezelf makkelijker maken.

Nu kun je rails op de tafel plaatsen, en sceneryobjecten. En als je wil kun je het landschap erop schilderen. Om zeker te zijn dat alles wat je op tafel hebt gelegd ook aan de tafel vast zit - voor je de tafel gaat draaien of verplaatsen - gebruik je de lijmfunctie:

 

 

Over Ngongo-B

Ngongo-B is een Nederlands bedrijf, gevestigd in Amsterdam. De eigenaar is Fedor van Eldijk.

Lees onze privacyverklaring en gebruiksvoorwaarden: Privacy and terms

Neem contact met ons op

www.traxeditor.com

Erich Salomonstraat 619

1087JA Amsterdam

The Netherlands

www.facebook.com/TRAXEditor

twitter.com/Trax_Planning

plus.google.com/collection/U6_CgB

www.youtube.com/c/Traxeditor