• TRAX!

  • TRAX!

  • TRAX!

  • TRAX!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

advert

0.1 Een project starten

Om de TRAX Editor te openen, heb je een project nodig. In dit project sla je je baanplan op. Je kunt per project bepalen wie het mag zien of wie het mag bewerken.

Een project maken

1. Het projectformulier

We gaan er vanuit dat je al een account hebt aangemaakt en dat je ingelogd bent. Om te beginnen, kies 'Mijn Projecten' uit het menu 'Mijn TRAX'. Bovenaan de nieuwe pagina, zie je de knop 'New Project'.

Klik op deze knop om een nieuw project te starten. Je beland daarna op het projectformulier.

2. Algemene informatie

Vul vervolgens een naam en een omschrijving in. Hou in gedachten dat deze informatie zichtbaar is voor andere bezoekers als je jouw project zichtbaar maakt voor anderen. Deze twee velden zijn verplicht.

3. Toegang

Je kunt je project zichtbaar maken voor anderen, of anderen zelfs toegang geven om het te bewerken met de velden 'Access Read' en 'Acces Edit'. Uit de lijst kun je kiezen voor een groep waar je lid van bent of 'Nobody' of 'Everybody'

  • Nobody beperkt de toegang tot alleen jezelf,
  • Kies je Everybody dan zal -verrassend- iedereen toegang krijgen,
  • Lees meer over groepen in het volgende hoofdstuk: 'Samenwerken'

4. Bewaar het project

Klik de submit knop om je project op te slaan. Je komt daarna in de projectenlijst.

 

Starten met tekenen

Nu willen we wel eens aan de gang met rails. Dit doe je in de TRAX-editor. Om deze te openen, klik je op het potlood-icon rechts van de naam van je project.

In het volgende hoofdstuk leiden we je rond langs de gebruikersinterface van de editor, maar als je meteen aan de gang is kun je ook naar het artikel  a quick start springen.

Je project wijzigen

Op enig moment wil je wellicht je projectinstellingen wijzigen, kopieren of verwijderen. In de kopregel van je project zie je, naast het potlood, drie andere iconen:

fa cog Bewerk projectinstellingen

Keer terug naar het projectformulier en bewerk de instellingen. Wijzig toegang, zet commentaaropties aan of uit en geef de helpdesk toegang tot je project.

fa trashcan Verwijder project

Met deze knop verwijder je het project. Het project zal na verwijdering nog zeven dagen worden bewaard, daarna wordt het definitief vernietigd.

fa copy Kopieer het project

Met deze knop kun je het project kopieren. Bijvoorbeeld om een alternatieve versie te maken, of vlak voordat je start met een grote wijziging - gewoon voor de zekerheid.

 
In de vorige versie van TRAX moest je op het projectformulier ook de railsbibliotheken toevoegen. Vanaf TRAX versie 2 doe je dit in de editor zelf.

Over Ngongo-B

Ngongo-B is een Nederlands bedrijf, gevestigd in Amsterdam. De eigenaar is Fedor van Eldijk.

Lees onze privacyverklaring en gebruiksvoorwaarden: Privacy and terms

Neem contact met ons op

www.traxeditor.com

Erich Salomonstraat 619

1087JA Amsterdam

The Netherlands

www.facebook.com/TRAXEditor

twitter.com/Trax_Planning

plus.google.com/collection/U6_CgB

www.youtube.com/c/Traxeditor